Spel i mobilen

Mobilen har blivit en liten minidator som blir allt kraftfulla. Det har möjliggjort att vi kan göra allt mer avancerade saker med telefonen. 

Vi har redan nämnt att spela spel i en tidigare artikel. Här tänkte vi gå ner lite djupare i vilka slags spel som är populära just nu och vart man hittar dem.

World of Tanks Blitz

Det här spelet utvecklades av det prisbelönta vitryska företaget Wargaming och erbjuds gratis till både telefon och dator. Det har fått miljoner spelare tack vare otrolig grafik och deras öga för detaljer. Varje pansarvagn i spelet bygger på verkliga pansarvagnar från Tyskland, Japan, Ryssland och andra länder.

Det som gör att företaget faktiskt tjänar pengar på detta spel är på grund av upplägget. Spelet är byggt på en ny typ av företagsmodell som man kallar ”freemium”. Allt är gratis och inget viktigt innehåll är låst för användaren. Dock tar det långt tid att samla XP som gratisanvändare. Väljer man dock att betala kan man få extratjänster och bättra pansarvagnar snabbare. Det vill säga är deras modell densamma som Candy Crush Saga.

Poker

I motsats till casino, handlar faktiskt poker väldigt lite om tur. Visst har man tur om man alltid får bra kort, men bra kort betyder inte att du kommer alltid att vinna alla händer. Poker handlar om att bluffa och syna bluffar, att räkna ut vem som har bäst hand och försöka lura de andra att tro att du har bäst eller sämst hand.

Detta spel kräver att man kan läsa människor. Därför är det en sådan stor utmaning när man spelar poker i mobilen. Man skapar ett nytt hinder att ta sig över och inget spel är detsamma. Poker är någonting man lär sig och ju mer man spelar, desto bättre blir man.

Vill man spela poker i mobilen ska man ladda hem en app istället för att köra genom mobilens browser. Då är man säker på att allt är utvecklat för att fungera på telefonen och man behöver inte zooma in och ut för att kunna se allt som händer i det virtuella spelrummet.