Vad innebär digital streaming inom företagen?

Streaming inom företaget kan innebära en rad olika saker beroende på verksamheten. Exempel på vad du kan streama är videomöten, konferenser och event; som du vill att så många som möjligt ska kunna ta del av.

Du kan även använda video och live streaming som en del i företagets marknadsföring. Med en sociala medier-app i mobilen kan du då enkelt strömma och interagera med följarna live.

Video stream

När du strömmar exempelvis ett videoklipp innebär det att du ser innehållet utan att behöva ladda ner filen till din dator eller mobil först. Istället ligger filen kvar på internet eller ett privat nätverk. Det här är en typ av streaming du kan använda i exempelvis sociala medier, eller på hemsidan, för att dela klipp från företaget.

Live stream

När du skapar en videofil har du ganska mycket frihet då du kan göra omtagningar och sedan klippa ihop materialet till ett ypperligt klipp. Vid live streaming måste du däremot vara väl förberedd med det som ska presenteras; plus se till att tekniken fungerar som den ska. Har du ett event du vill sända live?

En live stream går ut till tittarna i realtid och har litet utrymme för krångel. Checka in här för professionell hjälp med företagets digitala streaming.