Välja rätt märke på elektroniken

gadget

Elektroniken kan göra mycket för att underlätta och underhålla oss i vardagen. Det kan också vara en av de viktigaste verktygen i vårt professionella liv. Därför är det så viktigt att man väljer rätt märke när man köper sina elektronikprylar. 

Budget

Först måste man gå efter vad man är villig att spendera. Ska man få en gratistelefon genom jobbet är det en bra idé att fråga om vilken prisklass man kan röra sig. Ofta kan man få välja telefonen själv så länge man håller sig inom prisramarna.

Ska du investera själv är det också viktigt att man håller sig till en satt budget. Försök alltid att köpa lös varan på en gång, man tjänar absolut ingenting på att avbetala en dyr elektornikpryl. Den sjunker i värde för varje vecka och i slutändan har man betalat kanske tusentals kronor extra. Även om det står att det är räntefritt att delbetala, kan det inkludera service- och uppläggningsavgifter som ändå ger en effektiv ränta på 17-20 % av priset.

Håll dig till originalet

Köp inte kopierade versioner av märket. Har man en Samsungdator eller telefon ska man köpa sin tillbehör av samma märke. Om det så gäller en ny laddare till din dator, ska man hålla sig till rätt kvalité och märke. Kopior håller inte samma säkerhetskrav som märkesgrejor och de kan även vara felaktigt konstruerade. Det finns massvis med historier om folk som laddat sina datorer och telefoner under natten och vaknat av att prylen har exploderat eller att sladden kortslutit och fattat eld.

Specifikationer

En del märken riktar sig mot en viss kundkrets medan vissa är mot allmänheten. iPhone har tidigare varit riktade mot tekniknördar och de som har råd att spendera extrapengar bara för ett märke, men i dagens läge är de mer inställd på att nå alla sortens kunder. Dock brukar man fortfarande säga att PC är till alla medan Mac är för den grafiska branschen eller spelbranschen. Vissa telefoner är väldigt stöttåliga för att passa personer i tuffa miljöer, medan andra kanske har fokuserat med på den bästa kameran. Titta över specifikationerna och marknadsföringen innan du bestämmer dig.